Románia

2022.05.24. 14:35

Drulă: Nagy stratégiai hiba lenne Dacian Cioloş USR-ből való távozása

Forrás: gov.ro

Agerpres

Dacian Cioloş esetleges távozása a Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR) "nagy stratégiai hiba" lenne, mivel most minden energiát arra a tervre kellene összpontosítani, hogy 2024-ben az alakulat képes legyen egy "felelős, nyugatbarát" kormányt nyújtani a romániaiak számára - jelentette ki kedden a párt ügyvivő elnöke. Cătălin Drulă az RFI-nek nyilatkozva mondta ezt, rámutatva, hogy véleménye szerint ezzel a lépéssel csak a jelenleg hatalmon lévő "szekus-szocialista rendszernek" nyújtanának segédkezet, de hozzátette, "mindenki saját maga felel politikai lépéseiért".

Nyomatékosította azonban, hogy "nincs közvetlen információja" arról, hogy Dacian Cioloş távozni akarna a pártból.

Drulă szerint az USR az egyetlen, amely felelős és hozzáértő, valóban liberális kormányzás alternatíváját nyújthatja a régi politikai osztályból verbuválódott kormány ellen, amely a csőd felé viszi Romániát. Jelenleg az USR jelenti az ellenzéket Romániában, és sok a dolguk 2024-ig. Nagyon sok projektet meg akarnak addig valósítani, hogy érdemben felvehessék a harcot a 2024-es választásokon a jelenlegi hatalommal - szögezte még le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában