Románia

2022.05.24. 09:46

Cseke: Egy hét alatt lehívták az önkormányzatok a településfejlesztésre szánt alap több mint felét

Agerpres

Egy hét alatt 2607 igénylést iktattak az önkormányzatok a fejlesztési minisztériumnál arra a támogatásra, amelyből a települések fejlesztését és környezetbarát infrastruktúráját finanszírozzák - jelentette be kedden Cseke Attila fejlesztési miniszter. A tárcavezető szerint a helyreállítási alapból rendelkezésre álló összesen 2,7 milliárd eurós költségvetés több mint 50 százalékára érkezett igénylés. A pályázást május 16-án nyitotta meg a szaktárca, és 1,3 milliárd euróra lehet még pályázni.

Az RMDSZ-es miniszter emlékeztetett: a fejlesztési minisztérium ebből az összegből környezetbarát és energiatakarékos lakásokat épít fiataloknak, az egészségügyben és a tanügyben dolgozóknak, bicikliutak megépítésével bátorítja a környezetbarát kirándulásokat, és zöldebbé teszi a tömegközlekedést azáltal, hogy a települések autóparkját környezetbarát járművekre cseréli le, és töltőállomásokat szerez be ehhez. A szaktárca https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget honlapján valós időben követhető a benyújtott igénylések száma, illetve a fennmaradó összeg, amire pályázni lehet még június végéig vagy a költségkeret kimerüléséig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában