Románia

2022.05.18. 12:01

Ciucă: Két héten belül előterjesztik az adókörnyezet optimalizálásáról szóló elemzést

Forrás: gov.ro

Agerpres

A pénzügyminisztérium két héten belül előterjeszti az adókörnyezet optimalizálásáról szóló elemzést, jelentette ki Nicolae Ciucă kormányfő szerdán, azonban hangsúlyozta, hogy idén az adórendszer nem fog változni. "A kedd délután a koalícióban folytatott megbeszéléseken megállapodtunk abban, hogy a pénzügyminisztérium előterjeszt egy elemzést, amelyet aztán megvitatunk a szakintézmények és más illetékes intézmények, az üzleti szféra képviselőivel, és megpróbálunk olyan intézkedéseket hozni, amelyek optimalizálják az adórendszert" - nyilatkozta a miniszterelnök, miután részt vett a Romanian Business Leaders Summit 2022 című konferencián.

Hozzátette, a jelen körülményeket tekintve most szükségtelen új adókról vagy egyéb intézkedésekről beszélni, de amint a pénzügyminisztérium véglegesíti elemzését, amire két hete van, és megvitatják az intézkedéseket, be fogják jelenteni azokat. Idén nem fogják módosítani az adórendszert, és nem vezetnek be új adókat - hangsúlyozta Ciucă.

Arról is biztosított, hogy a kormány továbbra is keresi azokat az intézkedéseket, amelyekkel enyhíteni tudja az infláció hatásait és támogatást tud nyújtani a kiskeresetű polgároknak. Arra a kérdésre, hogy a kormány fontolgatja-e egy új típusú támogatás bevezetését a minimálbért keresők számára az év közepén, Ciucă így válaszolt: "Ez is egy lehetőség". Ezzel kapcsolatban leszögezte, hogy leghamarabb az első félév végi költségvetési adatok elemzése után lehet majd vitát nyitni a nyugdíjak esetleges idei emeléséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában