Románia

2022.05.16. 15:41

Cîţu: Megengedhetetlen, hogy késsenek a bérek

Ministrul Finantelor, Florin Citu participa la dezbaterea dintre reprezentantii organizatiilor patronale si cei ai guvernului, marti 10 decembrie 2019, la hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Forrás: digi24.ro

Agerpres

Florin Cîţu szenátusi elnök szerint megengedhetetlen, hogy a pénteken esedékes közalkalmazotti bérek 40 százalékát nem utalta a pénzügyminisztérium. A felsőház elnöke hétfőn azt mondta, ilyen még 2020-ban sem fordult elő, amikor a járvány miatt két hónapig egyáltalán nem voltak adóbevételek. "Ha az informatikai rendszerek akkor, amikor minden leállt, kitartottak, nem tudom, mi történhetett most. Remélem, nem egyéb ok húzódik a háttérben, például a likviditás hiánya" - fogalmazott.

A pénzügyminisztérium szombaton közölte, hogy rendelkezik a közalkalmazottak bérének kifizetéséhez szükséges összegekkel, pénteken azonban működési zavarok léptek fel a pénzösszegek átutalását biztosító informatikai rendszerben, illetve a bankközi fizetési rendszerben, amelyek miatt esetenként késnek a kifizetések.

Megjegyezték, a kifizetések 60 százaléka időben megtörtént, a többi átutalást hétfőre ígérték. "Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért, és biztosítjuk az érintetteket, mindent megteszünk annak érdekében, hogy ilyen technikai meghibásodások ne fordulhassanak elő többé" - közölték a minisztérium képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában