Románia

2022.05.27. 18:27

Az energiaárak növekedése miatt emelték a belépőjegyek árát a szovátai tavaknál

Illusztráció

Agerpres

Az energiaárak és a munkaerőköltségek növekedése miatt emelik a belépőjegyek árát a szovátai Medve-tónál és a Mogyorósi-tónál - jelentette be pénteken a tavakat üzemeltető Balneoclimaterica Rt. illetékese. Andrei Rusu elmondta, a Medve-tónál végeztek a felújítási munkálatokkal, és a tervek szerint június 24-én nyitják meg a vendégek előtt, a Mogyorósi-tó azonban május 27-étől, péntektől már várja a fürdőzőket.

Az energiaárak és a munkaerőköltségek növekedése miatt emelkedtek a jegyárak: a Mogyorósi-tónál a felnőttek az eddigi 20 lej helyett 30 lejért, a gyerekek 15 lej helyett 20 lejért válthatnak belépőt. A Medve-tónál a felnőttjegyek ára 30 lejről 40 lejre, a gyermekbelépőké pedig 25 lejről 30 lejre nőtt. A Mogyorósi-tó strandja - amely tavaly a koronavírus-járvány miatt zárva tartott - 800-1000 személy befogadására képes, a Medve-tónál hétköznapokon mintegy 3000 személy vált jegyet, hétvégéken ennél 10-20 százalékkal többen - magyarázta Rusu. A világ legnagyobb heliotermikus tavaként számon tartott szovátai Medve-tó idén lett 147 éves. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában