Elfogták

2022.05.18. 08:41

A Román Rendőrség megerősítette, hogy Athén környékén elfogták a 10 év és 8 hónap börtönbüntetésre ítélt Sorin Oprescut

Agerpres

A Román Rendőrség kedd este megerősítette, hogy elfogták Athénban Bukarest volt polgármesterét, Sorin Oprescut. A rendőrség közleménye szerint a nyomozóhatóságok Athén környékén találták meg és fogták el kedden a nemzetközileg körözött 70 éves férfit. A bukaresti táblabíróság pénteken, május 13-án ítélte el jogerősen Sorin Oprescut korrupciós bűncselekmények miatt. A volt fővárosi polgármestert 10 év és 8 hónap szabadságvesztésre ítélték.
Az egykori elöljáró ellen 2015-ben emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség (DNA). A vádhatóság szerint 2015 szeptemberében Oprescu ciolpani-i otthonában különféle korrupciós ügyletekből származó mintegy 25.000 eurót vett át beosztottjától, az akkor a temetők kezelésével foglalkozó igazgatóságot vezető Bogdan Popától.
2019-ben vesztegetés elfogadása, bűnszervezet létrehozása és hivatali visszaélés miatt alapfokon 5 év és 4 hónap börtönre ítélte a bukaresti törvényszék, a táblabíróság azonban súlyosbította a büntetést, a pénteken kimondott jogerős ítélet 10 év és 8 hónap szabadságvesztésről szól. Ugyanakkor elrendelték 25 ezer euró, 102.400 lej és további 9500 euró elkobzását a vádlottól.
Az ítélet rendelkezik továbbá egy Herăstrău utcai ingatlan elkobzásáról is, amelyet barátnője, Adriana-Elena Nicán keresztül vásárolt meg Sorin Oprescu.
A volt polgármesternek ezenkívül 50 ezer lej perköltséget is kell fizetnie az államnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában