Lemond

2022.04.01. 15:20

Vîlceanu lemond a PNL-ben betöltött pártfőtitkári tisztségéről

Lemond Dan Vîlceanu a Nemzeti Liberális Párt (PNL) főtitkári tisztségéből.

Agerpres

Vîlceanu ezt maga jelentette be pénteken a párt központi székházában. A PNL főtitkára azt mondta, a Florin Cîţu pártelnök által szombatra összehívott végrehajtó bizottsági ülést tartja szabályosnak, ő maga azonban nem akar részt venni a párton belül zajló "vásári komédiában", ezért a szombati ülésen benyújtja lemondását a főtitkári tisztségből. Hozzátette, "abszolút kínosnak" tartja a PNL-n belül kialakult helyzetet.

Arra a kérdésre, hogy fontolgatja-e az európai befektetések és projektek minisztériumának éléről való lemondását is, Dan Vîlceanu azt felelte, nem célja egész életében miniszteri székben maradni.

Florin Cîţu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke pénteken kijelentette, a párt végrehajtó bizottságának pénteki ülése, amelyen az országos tanács összehívásáról döntöttek, nem a statútumnak megfelelően történt. Cîţu szombatra hívta össze a PNL végrehajtó bizottságát. Cîţu kijelentette a PNL központi székházában, mivel a végrehajtó bizottság pénteken tartott, online ülése szabályzatellenes volt, szombat délre a párt székházába, fizikai jelenléttel zajló ülésre hívta össze a testületet. A pártelnök szerint azért volt szabályzatellenes a végrehajtó bizottság pénteki ülése, mert azt nem ő és nem a párt főtitkára hívta össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában