Románia

2022.04.14. 15:10

Saját autóval mennek ki az ellenőrzésekre a fogyasztóvédelmi felügyelők

Illusztráció

Agerpres

Jelentőségéhez és széles körű tevékenységéhez mérten alulfinanszírozott az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) - véli az intézmény elnöke. Horia Constantinescu egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, a felügyelőnkénti statisztikák is bizonyítják, hogy az általa vezetett intézmény a leghatékonyabbak közé tartozik, mégsem részesül megfelelő finanszírozásban. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy ez változni fog a jövőben.

Az elnök állítása szerint sok esetben nem tudnak autót biztosítani a felügyelőknek, így azok kénytelenek vagy saját járműveiket, vagy tömegközlekedési eszközöket használni, hogy eljussanak az ellenőrzőakciók helyszínére. "Sokszor egyenesen szégyellem megkérdezni tőlük, hogyan jutottak az ellenőrzésekre és miként tudták végrehajtani a feladatukat" - fogalmazott. Constantinescu hozzátette, megkezdték 361 testkamera beszerzését, amelyekre országszerte szükség van, hogy minden ellenőrzőakciót tudjanak lefilmezni, és a felvételek bizonyítékként szolgáljanak a bíróságon. "Jelenleg saját mobiltelefonjukat használják filmezésre a felügyelők" - tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában