Románia

2022.04.19. 12:39

Cseke: Az épületfelújításra szánt PNRR-alapok kétharmadát hívták le eddig az önkormányzatok

Forrás: gov.ro

Agerpres

Április 1-jétől több mint ezer finanszírozási igénylés érkezett a fejlesztési minisztériumhoz az épületek energiatakarékossá, földrengésbiztossá és tűzbiztossá tételét elősegítő beruházásokra - jelentette be kedden Cseke Attila tárcavezető.

Az országos helyreállítási terv (PNRR) részét képező program összköltségvetése 2,8 milliárd euró, ebből már csak 974 millió euró elérhető - idézte a minisztert az RMDSZ közleménye.

Cseke elmondta, több olyan megye is van, amelyben az önkormányzatok már lehívták a rendelkezésre álló összeg nagy részét, ezek közé tartozik többek között Bihar, Kolozs, Máramaros és Szatmár megye is.

A tárcavezető emlékeztetett, a fennmaradó közel egymilliárd eurós összegre május 30-áig várják a pályázatokat. Pályázni kizárólag digitálisan lehet, a minisztérium honlapján (www.mdlpa.ro/investitii/PNRR). Az elérhető összegről ugyanott lehet tájékozódni, ez percről percre frissül, amint újabb pályázat érkezik - tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában