Románia

2022.04.28. 13:43

Ciolacu szerint elkészült a hiteltörlesztés halasztásáról szóló jogszabály tervezete

Illusztráció

Agerpres

Elkészült a hiteltörlesztés halasztásáról szóló jogszabály tervezete, de kivárnak az elfogadásával - nyilatkozta csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke. Marcel Ciolacu rámutatott, a koalícióban napirenden tartják a témát, elő is készítették a hiteltörlesztés halasztásáról szóló tervezetet, de egyelőre nem tartozik a sürgős intézkedések közé, ezért nem fogadták el. A helyzet további alakulása függvényében döntenek majd arról, hogy indokolt-e egy ilyen intézkedés vagy sem.

A PSD elnöke úgy véli, a jelenlegi nemzetközi kontextusban Románia a gazdaságilag szilárd országok közé sorolható. "A kormány a koalícióban született döntés nyomán olyan intézkedéseket hozott, amelyek lehetővé teszik mind az állami költségvetésből, mind az európai alapokból finanszírozott beruházások folytatását. Amíg az infláció nem von maga után munkanélküliséget, addig Románia a jelenlegi kontextusban szemlélve gazdaságilag nagyon stabil ország" - fogalmazott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában