Politika

2022.04.07. 18:28

Ciolacu: 2023 májusától a szociáldemokratáké lesz a kormányfői tisztség

2023 májusától a szociáldemokratáké lesz a kormányfői tisztség, jelentette ki csütörtökön Marcel Ciolacu PSD-elnök, aki szerint még nem dőlt el a párton belül, hogy ki fogja betölteni ezt a posztot.

Agerpres


A politikus a Digi24-nek nyilatkozva leszögezte, eddig nem adott magyarázatot a nyilvánosság előtt azokra a híresztelésekre, amelyek szerint a koalíciós megállapodás ellenére a PSD hagyni fogja, hogy Nicolae Ciucă kitöltse a miniszterelnöki mandátumát, mivel nem ő a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke. Most azonban, hogy a kormányfő lehet a PNL vezetője, "amit aláírtak, be kell tartani" - nyilatkozta Ciolacu, arra utalva, hogy a koalíciós megállapodás szerint a liberálisoknak jövő májusban át kell adniuk a miniszterelnöki tisztséget a szociáldemokratáknak.

"Ciucă úr becsületes ember, mert katona, és be fogja tartani az ígéretet. Az egyezségben rögzített időpontban a miniszterelnöki tisztség a PSD-é lesz. Nem Marcel Ciolacué, a PSD-é" - mondta a szociáldemokraták elnöke.

Egyelőre nem döntötte még el, hogy vállalja-e a kormányfői tisztséget, amely minden politikus számára kihívást jelent - mondta még Ciolacu, de hozzátette, hogy a PSD nem fog párton kívüli embert miniszterelnöknek javasolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában