Románia

2022.04.20. 13:39

A szenátus mezőgazdasági bizottsága elé invitálják a szaktárca vezetőjét

Forrás: gov.ro

Agerpres

Május folyamán a szenátus mezőgazdasági bizottsága elé várják Adrian Chesnoiu tárcavezetőt. A megbeszélést az teszi időszerűvé, hogy Romániában rekordszintű, 10 százalékos az infláció, és ennek az élelmiszerárakra van a legnagyobb hatása - közölte szerdán a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR).

Sebastian Cernic, az USR szenátora arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy Chesnoiu minisztertől afelől fognak érdeklődni, milyen intézkedéseket hozott, miután a román jegybank 11 százalékos inflációra figyelmeztetett, és tudvalevő, hogy Európa legnagyobb gabonaexportőre Ukrajna, ahol most háború dúl. A mezőgazdasági miniszternek arról is számot kell adnia, milyen kommunikációval csitítja a lakosság körében a sajtó által gerjesztett fölösleges pánikot.

Adrian Chesnoiu szenátus elé hívását Sebastian Cernic javasolta a szakbizottságban, amely szavazattöbbséggel jóváhagyta az indítványt - közölte az USR.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában