Románia

2022.03.30. 15:46

Vîlceanu: Jól halad a márciusra vállalt mérföldkövek megvalósítása

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében ebben a hónapban teljesítendő mérföldkövek és célok közül kettőt zárnak le a következő két hétben - mondta szerdán Dan Vîlceanu európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter.

 

Sajtótájékoztatóján a tárcavezető kijelentette: jól halad a PNRR-ben márciusra előirányzott mérföldkövek és célok megvalósítása. Erre a hónapra 24 mérföldkő teljesítését vállalta a kormány az országos helyreállítási tervben, ebből tizenhatot már teljesítettek, hatot csütörtökön zárnak le. Kettő marad a következő két hétre, ezek a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős minisztérium hatáskörébe tartoznak. Vîlceanu azzal magyarázta a késlekedést, hogy a szóban forgó mérföldkövek "a kormányzati felhővel kapcsolatos, kényes ügyek", amelyekről behatóan kell tanácskozni az Európai Bizottsággal. A késlekedésnek azonban nem lesznek negatív következményei - szögezte le a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában