Lazítanak

2022.03.31. 19:12

Újratárgyalják a nyugodíjkiadásokat korlátozó PNRR-előírást

Forrás: Marius Budăi, Facebook

Agerpres

 

"Lazítani" fognak az országos helyreállítási terv (PNRR) azon előírásán, amely a bruttó hazai termék (GDP) 9,4 százalékában szabja meg a nyugdíjakkal járó kiadások felső küszöbét – közölte egy csütörtöki sajtótájékoztatón a munkaügyi miniszter.

Marius Budăi az Európai Bizottság (EB) foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős biztosával folytatott megbeszélést követően nyilatkozott az újságíróknak. Azt mondta, a tanácskozáson elmagyarázta Nicolas Schmitnek, miért tartja fontosnak a 9,4 százalékos felső küszöbről rendelkező előírás "lazítását", miért nem elegendő ez a GDP-részesedés a nyugdíjrendszerben tapasztalható egyenlőtlenségek felszámolására és a további nyugdíjemelésekre. Hozzátette, be tudja bizonyítani a brüsszeli hatóságoknak, hogy a 9,4 százalékos felső küszöb a lakosság elszegényedéséhez fog vezetni, és úgy véli, meglesz a jóváhagyás az EB részéről erre a lazításra.

A tárcavezető rámutatott, nem szögeztek le egy konkrét dátumot az előírás újratárgyalására, az egyeztetések folyamatosak lesznek. A lényeg, hogy lehet lazítani az előíráson, hogy az a 9,4 százalék már nem képez áttörhetetlen akadályt – szögezte le Marius Budăi. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában