Románia

2022.03.28. 13:22

Paolo Gentiloni gazdasági biztossal tárgyalt Adrian Câciu pénzügyminiszter

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Az ukrajnai háború okozta kihívásokról, az ukrajnai menekülthullám kezeléséről és az ellátási láncok akadozása miatt szükséges gazdasági intézkedésekről tárgyalt hétfőn a hivatalában Paolo Gentiloni uniós gazdasági biztossal Adrian Câciu pénzügyminiszter. A tárcavezető a találkozó után a sajtónak elmondta, az Európai Bizottság tagja az európai szolidaritás, támogatás és egység üzenetével érkezett Bukarestbe. Úgy értékelte, hogy nagyon jó eredményekkel járt az uniós országok közös fellépése az ukrajnai háború jelentette kihívásokkal szemben.

 

Adrian Câciu elmondta, hogy tájékoztatta a gazdasági biztost az országos helyreállítási tervben foglalt célkitűzések eddigi teljesítéséről is. Tárgyalópartnerének hangsúlyozta, hogy az ukrajnai helyzet, a magas infláció és az ellátási láncok akadozása miatti gondok ellenére Románia teljesíteni fogja a reformokkal kapcsolatos kötelezettségvállalásait. Paolo Gentiloni kétnapos látogatáson tartózkodik Bukarestben. A gazdasági biztost fogadja többek között az államfő és a miniszterelnök is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában