Tiltakozás

2022.03.18. 14:54

Országos tiltakozó akciókra készülnek a közúti fuvarozók

Agerpres

 

Tiltakozó akciókat tervez az egész országban a Romániai Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR), pénteki közleményük szerint azért, mert a magas üzemanyagárak és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) drágulása miatt az ágazat válságos helyzetbe került, és nem kaptak segítséget a kormánytól.

A munkáltatói szövetség kifogásolja, hogy a kormány a Versenytanács elnökére hallgat, aki csak a "kiszolgáltatott fogyasztók" számára korlátozná az energia, az üzemanyagok és az RCA árát. "Az államnak ez a hozzáállása azt mutatja, hogy csődbe akarja vinni a romániai vállalatokat, különösen a szállítókat" - olvasható a közleményben.

A COTAR szerint a közúti fuvarozóknak nagy nehézséget okoz az energia, az üzemanyagok és az RCA drágulása. A közlemény szerint már tavaly novemberben segítséget kértek a kormánytól, és most értesültek arról, hogy még csak nem is kerültek szóba az ágazatot támogató intézkedések.

"Miután rájöttünk arra, hogy senkit sem érdekelnek a követeléseink, sőt még a javaslataink sem, amíg nem segíti konkrét megoldásokkal a kormány a válságból való kilábalásunkat, a tiltakozás törvényes formáihoz folyamodunk. Az összes autóval utcára vonulunk az egész országban" - idézte a közlemény Vasile Ştefănescut, a COTAR elnökét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában