Románia

2022.03.08. 10:42

Kelemen: Amikor édesanyák gyermekeikkel a kezükben menekülnek a háború sújtotta övezetekből

Forrás: Facbeook/Kelemen Hunor

Agerpres

 

"A háborút ideig-óráig ugyan lehet uralni erővel, de mégis azok fognak győzni a legvégén, akiknek van miért küzdeniük" - fogalmazott a Facebook-oldalán kedden közzétett nőnapi üzenetében Kelemen Hunor. Az RMDSZ elnöke szerint az idei március 8-a elsősorban azokról az anyákról szól, akiknek a mindennapi életét a bizonytalanság uralja ezekben a napokban, hetekben.

 

"Olyan időket élünk, amikor édesanyák gyermekeikkel a kezükben menekülnek a háború sújtotta övezetekből. (...)Háború idején ők hozzák a legnagyobb áldozatot és közvetítik a legfontosabb tanulságot. Mert egyszerre áldozat és a szeretet erejének kifejezése otthagyni a szülőket, a társunkat, hogy kimenekítsük a gyermekeinket. Éljenek sokáig az Ukrajna területén élő és onnan menekülő nők. Éljenek ők, akik az életet mentik a halállal szemben!" - olvasható Kelemen Hunor bejegyzésében.

 

Az országos határrendészet tájékoztatása szerint hétfőn 80.044 személy érkezett Romániába, közülük 29.636-an (12,7 százalékkal kevesebben, mint előző napon) ukrán állampolgárok. Eddig 3469 ukrán állampolgár kért menedékjogot Romániában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában