Románia

2022.03.21. 10:53

Felmelegedés várható a következő két hétben

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

 

Felmelegszik az idő a következő két hétben, helyenként 17-18 Celsius-fokos nappali csúcshőmérséklet várható, de csapadékkal is számolni kell, főleg március 28-a után - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 21-e és április 3-a közötti időszakra szóló előrejelzéséből.

 

Erdélyben és Máramarosban hétfőn az ilyenkor megszokottnál hűvösebb lesz, a nappali csúcsértékek átlaga 5-10 Celsius-fok körül alakul. Keddtől fokozatosan felmelegszik az idő, a hónap végére a maximumok átlaga eléri a sokévi átlagot megközelítő 12-16 fokot, és ugyanez lesz jellemző április első napjaira is. Éjszaka szerdáig mínusz 4, mínusz 3 fokig hűl a levegő, aztán fokozatos enyhülés várható, április 1-je és 3-a között már csak 2-4 Celsius-fokig süllyed a hőmérők higanyszála. Csapadékra március 28-a után lehet számítani.

 

A Bánságban és a Körösök vidékén is hidegebb lesz hétfőn, mint ilyenkor általában, a nappali maximumok átlaga 10 fok körül alakul. Keddtől itt is melegedés kezdődik, a hónap végére 14-18 fokos átlagos nappali csúcsértékekkel. Az éjszakai hőmérséklet a kezdeti mínusz 2 Celsius-fokról április elejére plusz 4-6 fokra nő. Március 28-a és április 3-a között megnő a csapadék kialakulásának esélye.

A hegyekben is felmelegedés várható a következő két hétben. A nappali maximumok átlaga 0 és 6 fok, az éjszakai minimumoké mínusz 10 és 0 fok között változik. Március 24-étől szinte naponta számítani lehet kis mennyiségű csapadékra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában