Románia

2022.03.21. 12:06

Csaknem száz úttorlaszt állítottak fel a hatóságok

Illusztráció

Agerpres

 

Öt megyében összesen 93 úttorlaszt állítottak fel a belügyi szervek, miután szombat este egy férfi behatolt egy, a Konstanca megyei Mamaia Sat településen található katonai létesítménybe, rátámadt az őrszolgálatot teljesítő katonára és elvitte a fegyverét, illetve 30 töltényt. A belügyi intézmények mintegy 300 alkalmazottja vesz részt az akcióban. Konstanca, illetve az ezzel szomszédos megyékben állítottak fel úttorlaszokat, és "semmilyen lehetőséget nem zárnak ki" - nyilatkozták kormányzati források. Ezzel párhuzamosan a konstancai ügyészség és a bukaresti katonai ügyészség is vizsgálatot indított az ügyben.

 

A védelmi minisztérium szombaton késő este közölte, hogy aznap 20 óra 15 perc körül egy álarcos férfi behatolt a Mamaia Sat településen levő 110-es számú kommunikációs és információs katonai központ területére, és hidegfegyverrel rátámadt az ott őrszolgálatot teljesítő katonára. Utóbbi megpróbált védekezni, de a közelharcban a támadó megfosztotta szolgálati fegyverétől és a harminc töltényt tartalmazó tárától, majd a kerítést átugorva elmenekült a helyszínről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában