Turisztikai tevékenységek

2022.03.22. 11:39

Ciucă: Románia biztonságos ország

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Románia minden biztonsági garanciával rendelkezik ahhoz, hogy mindenki számára kedvező turisztikai tevékenységet folytasson - jelentette ki Nicolae Ciucă miniszterelnök a Turizmus optimizmussal című keddi konferencián.

 

"Románia egy biztonságos ország" - szögezte le Ciucă a szállodákat, éttermeket és kávéházakat (HoReCa) működtető vállalkozók részvételével tartott online tanácskozáson. A miniszterelnök úgy vélekedett, egy megfelelő törvényi keret és az ágazatot segítő támogatás révén megvalósítható az az 'ambíciózus' cél, hogy az ország bruttó hazai termékének 10 százalékát a vendéglátás és idegenforgalom termelje ki.

 

Megismételte, nagyon fontos, hogy mind a kormánynak, mind a HoReCa képviselőinek hangsúlyoznia kell: Románia biztonságos ország. "Románia tagja az Európai Uniónak, tagja a NATO-nak, Románia rendelkezik minden biztonsági és védelmi garanciával ahhoz, hogy mindenki számára kedvező turisztikai tevékenységet folytathasson" - szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában