Orosz-ukrán válság

2022.03.13. 15:59

Ciucă: Minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy polgárainkat megvédjuk az ukrajnai agresszió hatásaitól

Agerpres

 

Minden eddiginél nagyobb szükség van a polgárok védelmére az ukrajnai agresszió katonai, társadalmi és gazdasági hatásaival szemben – jelentette ki Nicolae Ciucă kormányfő vasárnap, miután a Victoria-palotában találkozott Jair Lapid izraeli külügyminiszterrel.

A kormány tájékoztatása szerint a találkozón az Ukrajna ellen intézett orosz katonai agresszió hatásait és kezelésének módjait taglalták.

A román miniszterelnök határozottan elítélte Oroszország ki nem provokált, indokolatlan és illegitim agresszióját Ukrajnában, és elismerően nyilatkozott az Európai Unió és a NATO tagállamainak erőteljes és egységes reakciójáról.

Különösen nagy értéke van a demokrácia, a piacgazdaság és a szabályokon alapuló világ elvei szerint gondolkodó nyugati államok közös, határozott és gyors válaszának. Minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy polgárainkat megvédjük a katonai, társadalmi és gazdasági hatásoktól, és az ukrán népnek éreznie kell minden olyan állam szolidaritását, amely határozottan elítéli ezt az illegális agressziót – jelentette ki Ciucă.

A két közjogi méltóság a Románia és Izrael közötti gazdasági és biztonsági kapcsolatok elmélyítéséről is tárgyalt, különös tekintettel a kiberbiztonságra. Ugyanakkor az is felmerült, hogy a két ország kormánya együttes ülést tartson Izraelben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában