Megbeszélések

2022.03.23. 14:38

Cîţu beszámolt amerikai látogatásának három fő témájáról

Forrás: gov.ro

Agerpres

Az amerikai vízummentességi programról, az atomenergia-programról és védelemmel kapcsolatos témákról folytat megbeszélést Florin Cîţu szenátusi elnök a következő napokban az Amerikai Egyesült Államokban.

A Nemzeti Liberális Párt és a felsőház elnöke március 24-e és 30-a között munkalátogatást tesz Washingtonban. Szerdán úgy nyilatkozott, három jelentős "országprojektről" készül tárgyalni: az amerikai vízummentességi programról (Visa Waiver), az atomenergia-programról és védelemről. "Lehet, hogy gazdasági témájú találkozók is lesznek, ez a programtól is függ" – tette hozzá.

Újságírói kérdésre válaszolva leszögezte, a román állam rendelkezésére álló minden eszközt felhasználnak arra, hogy Romániát is bevonják a vízummentességi programba. "Jók az előjelek. Kamala Harris alelnök is beszélt erről a programról, amikor Romániában járt. Románia mindent megtesz, hogy minden gyanút eloszlasson, és hogy ez a program a román állampolgárok számára is elérhető legyen" – nyomatékosította.

A felsőház elnöke az amerikai törvényhozás több tagjával, üzletemberekkel, valamint az ott élő román közösség képviselőivel találkozik majd washingtoni munkalátogatása során, amelyre egy korábbi bejelentés szerint Robert Cazanciuc és Radu Oprea szociáldemokrata párti, Alina Gorghiu és Roberta Anastase nemzeti liberális párti szenátorok, továbbá a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora, Ion Narcis és Turos Lóránd RMDSZ-es szenátor is elkíséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában