Állásfoglalás

2022.03.04. 20:57

Aurescu: Románia határozottan kiáll a Moldovai Köztársaság szuverenitásáért és területi integritásáért

Bogdan Aurescu külügyminiszter pénteken hangsúlyozta, hogy Románia "határozottan kiáll a Moldovai Köztársaság szuverenitásáért és területi integritásáért a nemzetközileg elismert határain belül".

Forrás: Profimedia Images

Agerpres

"Ma (péntek - szerk. megj.) Transznisztria kérte a függetlensége elismerését. Közvetlen kapcsolatban állok a chişinăui kollégákkal. Beszéltem hivatali kollégámmal, Nicu Popescu miniszterrel, és kollégáink már dolgoznak állásfoglalásukon ebben a kérdésben. Erről szeretnék beszélni a külügyi tanács mai ülésén is. Megragadom az alkalmat, hogy megismételjem, Románia határozottan kiáll a Moldovai Köztársaság szuverenitásáért és területi integritásáért a nemzetközileg elismert határain belül" - jelentette ki Aurescu az Unió külügyi tanácsának Brüsszelben tartott ülése előtt.

Az ülés napirendjén szerepel az ukrajnai helyzet és a nemzetközi közösség válasza Oroszország agresszív fellépésére - mutatott rá, hozzátéve, hogy a Moldovai Köztársaságnak nyújtandó nemzetközi támogatásról is beszélni fog, figyelembe véve, hogy az ország nagymértékű ukrán menekülthullámmal küzd.

A román külügyminiszter üdvözölte ugyanakkor, hogy Maia Sandu, a Moldovai Köztársaság elnöke csütörtökön aláírta országa európai uniós csatlakozási kérelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában