Románia

2022.03.07. 12:37

Adrian Chesnoiu: Nincs veszélyben a lakosság élelmiszer-ellátása

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Nincs veszélyben a lakosság élelmiszer-ellátása - jelentette ki hétfőn Adrian Chesnoiu. A mezőgazdasági miniszter leszögezte, az ukrajnai válság következtében Magyarország, Bulgária és Szerbia korlátozza a gabonaexportot, de Románia nem. Chesnoiu a Szociáldemokrata Párt (PSD) székházában úgy nyilatkozott, Románia hagyományosan gabonaexportáló ország, ugyanis a hazai szükségletnél több gabonát termel. A mezőgazdasági minisztérium szakértői felmérték a helyzetet, és úgy ítélték meg, hogy nincs veszélyben a lakosság élelmiszer-ellátása. A hatóságok figyelemmel követik a körülmények alakulását, beleértve a világjárványt és az energiaválságot is, és a fejlemények függvényében megfontolt döntéseket hoznak, hogy a lakosság élelmiszer-ellátása ne szenvedjen hiányt - magyarázta a miniszter.

 

"Az állami tartalékokban elegendő élelmiszer van ahhoz, hogy bármilyen krízist átvészeljünk" - szögezte le Chesnoiu. Azt is elmondta, az állami élelmiszerraktárakat még az ukrajnai orosz katonai agresszió előtt feltöltötték. "Románia nincs azoknak az országoknak a helyzetében, amelyeknek gondot okoz a belső fogyasztás biztosítása. Magyarországon a választási időszak is szerepet játszik ebben, a döntéseket valamelyest a politikai logika szempontjából is értelmeznünk kell" - mondta a mezőgazdasági miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában