Románia

2022.03.22. 12:18

A Vöröskereszt és a Vörös Félhold Szervezetei Nemzetközi Szövetségének küldöttségét fogadta a kormányfő

Forrás: Fcebook/Guvernul României

Agerpres

 

A Vöröskereszt és a Vörös Félhold Szervezetei Nemzetközi Szövetségének küldöttségével találkozott kedden Nicolae Ciucă miniszterelnök a Victoria-palotában. A szövetség elnöke, Francesco Rocca által vezetett delegáció hivatalos látogatáson van Romániában, hogy új intézkedéseket dolgozzanak ki közösen az orosz invázió okozta ukrajnai menekülthullám kezelésére.

 

A tárgyalások során méltatták a romániai civil társadalom szolidaritását és emberséges hozzáállását, valamint a hatóságok és a nemzetközi humanitárius szervezetek együttműködését a krízishelyzetben - közölte a kormány az AGERPRES hírügynökséggel.

Forrás: Facebook/Guvernul României

A miniszterelnök jelezte, hogy a kormány nyitott a Vöröskereszt és a Vörös Félhold Szervezetei Nemzetközi Szövetségével való együttműködésre. Hangsúlyozta, a szolidaritás alapvető fontosságú ezekben az időkben, amikor Európának a második világháború óta megtapasztalt legnagyobb tragédiával kell szembenéznie.

 

A Vöröskereszt és a Vörös Félhold Szervezetei Nemzetközi Szövetségének elnöke köszönetet mondott a román kormánynak az ukrajnai menekültek helyzetének kezeléséért, ugyanakkor megemlítette egy iroda létrehozásának tervét, amely a szervezet erőforrásainak bővítését szolgálná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában