Románia

2022.03.10. 15:40

A kormány felkéri a lakosságot, hogy ne ellenőrizetlen forrásokból származó hírek alapján cselekedjenek

Illusztráció

Agerpres

 

Azt üzente csütörtökön a hivatalos Facebook-oldalán a kormány, hogy a törvény teljes szigorával készül megbüntetni a piaci zavarkeltésre és a közvélemény félretájékoztatására irányuló próbálkozásokat. "Az ukrajnai orosz agresszió hatásai a manipuláció és a félretájékoztatás révén felerősödhetnek. Ezekre is odafigyelünk, és intézkedünk az információs hadviselés (...) és az indokolatlan pánik keltésére irányuló kísérletek ellen" - olvasható a bejegyzésben.

 

A kormány felkéri a lakosságot, hogy 'felelősséggel és racionálisan' szűrje meg az információkat, ne ellenőrizetlen forrásokból származó hírek alapján cselekedjen. A bejegyzés idézi a Romanian Business Leaders csütörtöki közleményét, amely szerint Romániában léteznek olyan csoportosulások, amelyek a putyini Oroszországnak kedvező hamis információkat vagy részigazságokat terjesztenek.

 

A Romanian Business Leaders szerint Romániában jelenleg információs hadviselés zajlik. "Ez egy nehéz háború. (...) Minden rendelkezésünkre álló kommunikációs eszközzel fel kell vérteznünk magunkat, hogy fellépjünk az országunkat destabilizáló hamis információk ellen. (...) Ehhez szakmaiságra, türelemre és józan ítélőképességre van szükség" - olvasható a szervezet közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában