Románia

2022.03.20. 14:59

A Gazdálkodók Ereje Egyesület kéri, hogy a mezőgazdasági miniszter is legyen tagja a Legfelsőbb Védelmi Tanácsnak

Illusztráció

Agerpres

 

A gazdák politikai megállapodás megkötését sürgetik a parlamenti pártoktól annak érdekében, hogy a mezőgazdasági minisztert is felvegyék a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) tagjai közé. Ennek érdekében a CSAT szerkezetéről és működéséről szóló, 2002/415-ös törvény módosítását kérik a törvényhozóktól - olvasható a Gazdálkodók Ereje Egyesület vasárnap kiadott közleményében.

 

A törvény értelmében jelenleg a CSAT tagjai a következők: Románia elnöke, a román kormány miniszterelnöke, valamint a védelmi miniszter, a belügyminiszter, a külügyminiszter, az igazságügyi miniszter, a gazdasági miniszter, a pénzügyminiszter, a Román Hírszerző Szolgálat igazgatója, a Külföldi Hírszerző Szolgálat igazgatója, a vezérkari főnök és az elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.

 

"Nem beszélhetünk hatékony élelmezésbiztonságról minden román állampolgár számára anélkül, hogy ne lennének pénzügyileg stabil agrár-élelmiszeripari termelőink, akik a legjobb körülmények között végezhetik tevékenységüket, anélkül, hogy állandóan azzal a gondolattal élnének, hogy holnap lakatot kell tenniük a gazdaság kapujára. Az ország védelme a gazdák védelmét is jelenti. Most, amikor az elkövetkező évtizedekre eldől a román agrár-élelmiszeripari ágazat sorsa, úgy gondoljuk, hogy a mezőgazdasági miniszter jelenléte szükséges a CSAT-ban" - érvel a gazdálkodókat tömörítő egyesület elnöke, Vlad Macovei. Az egyesület ugyanakkor felkérte Klaus Iohannis államfőt, hogy támogassa ezt a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában