Románia

2022.02.08. 14:30

Virgil Popescu energiaügyi miniszter leváltását kéri a kormánykoalíciótól az AUR

Agerpres

 

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) kedden felszólította a kormánykoalíciót, hogy még az ellene benyújtott egyszeri indítványról szóló szavazás előtt váltsa le az energiaügyi minisztert.

 

Közleményében Virgil Popescut teszi felelőssé az energiaszámlák megnövekedéséért, és korrupcióval is meggyanúsítja a Nemzeti Liberális Párt (PNL) politikusát. Szerintük a tárcavezető 2021-ben versenytárgyalás nélkül próbált meg 600 millió euró értékű szerződésekhez juttatni egy PNL-közeli ismert üzletembert. A beruházásokat az EU helyreállítási alapjából finanszírozták volna.

 

Az AUR felszólította a Szociáldemokrata Pártot (PSD), hogy a koalíció vezetőinek keddi tanácskozásán kérje az energiaügyi miniszter leváltását. Az ellenzéki párt közölte azt is, hogy az álláspontjuk szerint az energiapiac szabályozása az egyetlen megoldás az energiaárak csökkentésére mindaddig, amíg teljesülnek a piaci verseny feltételei.

 

A képviselőház hétfő délutáni ülését felfüggesztették, miután George Simion rárontott az emelvényen felszólaló Virgil Popescura, megragadta a karját, és többször az arcába kiabálta, hogy "Tolvaj!". Ezt megelőzően az AUR politikusa bekiabálásokkal zavarta meg a miniszter beszédét. A miniszter bejelentette, hogy büntetőfeljelentést tesz George Simion ellen.

Az energiaügyi miniszter elleni egyszeri indítványról szerdán szavaz a képviselőház. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában