Románia

2022.02.02. 11:50

Violeta Alexandru: A PNL újra behódolt a PSD-nek

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Violeta Alexandru független képviselő, volt munkaügyi miniszter szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) "vörös szárnya" ismét behódolt a Szociáldemokrata Pártnak (PSD), és letett a nyugdíj és a közalkalmazotti fizetés halmozásának tiltásáról. A politikus egy szerdai Facebook-bejegyzésben azt írta: a PNL magatartása számára nem meglepetés, mert a "választóikat eláruló" jelenlegi kormánypártoknak szerinte számtalan "protekciósa" van azoknak a nyugdíjasoknak a körében, akik fizetést is kapnak az államtól.

A képviselő úgy véli, addig nem indulnak el jó irányba a dolgok Romániában, amíg a PSD kormányon van. Szerinte a közigazgatás reformja sem lehetséges ebben az időszakban, ezért a fiatalok továbbra is esélytelenül pályáznak közigazgatási posztokra. A PNL szóvivője, Ionuţ Stroe kedden azt nyilatkozta, hogy a párt végrehajtó bizottságának aznapi ülésén terítékre került a nyugdíj és a közalkalmazotti fizetés halmozásának tiltása, illetve a nyugdíjkorhatár kitolása. Hozzátette, hogy ezekről a kérdésekről a későbbiekben a koalíció dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában