Románia

2022.02.16. 14:44

Rafila: Nem szűnik meg a kötelező maszkviselés

Alexandru Rafila

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter leszögezte szerdán, hogy a hatóságok semmiképpen sem fogják feloldani a zárt terekben, tömegközlekedési eszközökön és zárt piacokon érvényes maszkviselési kötelezettséget. Rafila arra reagált szerdai sajtótájékoztatóján, hogy az alkotmánybíróság kedden alaptörvénybe ütközőnek nyilvánította a 2020/192-es sürgősségi kormányrendeletet, amely kötelezővé tette a védőmaszk viselését nyilvános helyeken.

 

A miniszter elmagyarázta, két különböző jogszabályról van szó: az egyik a most alkotmányellenesnek nyilvánított 2020/192-es sürgősségi kormányrendelet, amely a kültéri maszkviselést tette kötelezővé. Ha az erre vonatkozó alkotmánybírósági döntés megjelenik a Hivatalos Közlönyben, a hatóságok ennek szem előtt tartásával fognak eljárni - mondta. A tömegközlekedési eszközökön, zárt tereken, piacokon történő maszkviselésre azonban egy másik jogszabály, az 55-ös törvény vonatkozik - hangsúlyozta Rafila. "Tehát egyértelmű, hogy a zárt tereken történő maszkviselés szabálya nem szűnik meg" - tette hozzá az egészségügyi miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában