Románia

2022.02.23. 14:49

Moşteanu: A parlament képviselői egyeztetnek a SIIJ felszámolását célzó tervezetről

Agerpres

 

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szóvivőjének állítása szerint csütörtökön a parlamenti képviselők egy csoportja a Velencei Bizottság képviselőivel tárgyal az igazságszolgáltatásban elkövetett törvénytelenségeket kivizsgáló különleges ügyészség (SIIJ) felszámolását előíró törvénytervezetről. Ionuţ Moşteanu szerint azonban a megbeszélésre nem hívták meg mindegyik frakciót, jómaga is csak 'parlamenti forrásokból' értesült a találkozóról.

 

Az USR szóvivője emlékeztetett: pártja korábban a SIIJ felszámolását előíró törvényről véleményezésére kérte fel a Velencei Bizottságot, és meglepődve szerzett tudomást arról, hogy a téma kapcsán csütörtökön megbeszélésre kerül sor a bizottság és a román parlament képviselői között. "Az lett volna a normális, ha a találkozóra valamennyi frakciót meghívják" - vélekedett Moşteanu.

 

A politikus arról is beszámolt, hogy kedden Marcel Ciolacunál, a Szociáldemokrata Párt és a képviselőház elnökénél érdeklődött erről a találkozóról, aki nem tudott ilyen megbeszélésről. "Aggasztónak találom, hogy a képviselőház elnöke és a koalíció egyik vezetője nem szerez tudomást egy ilyen fontos eseményről. Értesíteni kellene őt erről" - mondta Moşteanu.

Az USR szóvivőjének tájékoztatása szerint pártja szerdán felkérte a két házelnököt, hogy engedélyezzék egy képviselőjük részvételét a Velencei Bizottsággal folytatandó megbeszélésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában