Románia

2022.02.03. 16:40

Kolozs megye: a hatóságok növelték a koronavírusos-betegeknek elkülönített ágyak számát

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

A Kolozs megyei hatóságok növelték a koronavírusos-betegeknek elkülönített ágyak számát, hogy a kihasználtságuk ne haladja meg a 75 százalékot és a megye oktatási intézményei ne kényszerüljenek online tanrendre. Erről Tasnádi Szilárd Kolozs megyei prefektus számolt be csütörtökön. Közlése szerint a megyei egészségügyi igazgatóság kedden tartott megbeszélést a kórházigazgatókkal, és a korábbi 700-ról több mint ezerre növelték a Covid-betegeknek fenntartott ágyak számát. Ennek köszönhetően a Covid-osztályok telítettsége megyei szinten jelenleg 65,4 százalékos, míg a múlt héten, január 27-én 67,5 százalékos volt, miközben az új fertőzéses esetek száma folyamatosan emelkedik.

 

Január 27-én 430 Covid-betegeknek fenntartott ágy volt foglalt a megyében, február 3-án pedig már 534, ugyanakkor a fertőzöttségi ráta 17,85 ezrelékről 26,23 ezrelékre nőtt az egy hét alatt Kolozs megyében.

 

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter hétfőn kijelentette, hogy ha Kolozs megyében folytatódik az új esetek számának gyors ütemű növekedése, jövő héttől valószínűleg valamennyi tanintézet online oktatásra tér át, mert elérheti a 75 százalékot a Covid-osztályok telítettsége. Országos szinten mindenhol 40 százalék alatti a Covid-osztályok telítettsége, csupán Kolozs megye közelít a felső küszöbértékhez - mutatott rá akkori sajtónyilatkozatban a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában