Románia

2022.02.08. 16:08

Kolozs megye: 4 millió euró értékű beruházással vezetik be a vizet a megye több hegyvidéki településére

Illusztráció

Agerpres

 

A Kolozs megyei hegyvidéki településeket négymillió euró értékű beruházás révén csatlakoztatják a közüzemi vízhálózathoz - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Alin Tişe, a megyei tanács elnöke. A projekt Kiskalota (Călăţele), Magyargyerőmonostor (Mănăstireni), Roska (Râşca), Jósikafalva (Beliş), Havasnagyfalu (Mărişel) és Reketó (Măguri-Răcătău) községeket érinti.

 

"Ez a jelenlegi mandátum abszolút prioritása, egy olyan beruházás, amelyet legfeljebb két év alatt be fogunk fejezni. A Szamos Vízügyi Társasággal együtt mindent megteszünk annak érdekében, hogy a projektet a lehető leghamarabb, már idén tavasszal elkezdjük, amint a műszaki dokumentáció elkészült és minden szükséges jóváhagyást megkaptunk" - jelentette ki Tişe. A beruházás becsült értéke 4 millió euró.

 

A vízügyi társaság szakembereivel közösen kidolgozott műszaki projekt szerint a beruházás keretében egy körülbelül 40 kilométer hosszú, Bánffyhunyad környékéről a hegyvidék irányába tartó fővezetéket építenek meg. Emellett több mint 30 kilométernyi vízelosztó vezetéket, négy nagy kapacitású víztározót és öt nagy teljesítményű szivattyútelepet építenek - derül ki még a Kolozs megyei tanács közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában