Románia

2022.02.07. 16:22

Ionuţ Moşteanu: Cătălin Drulă veszi át ügyvivő jelleggel az USR vezetését

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Ideiglenesen Cătălin Drulă veszi át a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) vezetését, miután a pártelnök, Dacian Cioloş hétfőn bejelentette lemondását - közölte Ionuţ Moşteanu szóvivő. A politikus az Antena 3 hírtelevíziónak nyilatkozott az USR-ben kialakult helyzetről. Elmondta, hogy a tavalyi tisztújító kongresszuson legtöbb szavazattal megválasztott alelnök, azaz Cătălin Drulă jogosult az ügyvivő pártelnöki tisztség betöltésére.

 

A szóvivő azt is közölte, hogy Dacian Cioloş az USR tagja marad, és összefogásra kéri a párttársait. Dacian Cioloş lemondásának előzménye, hogy az USR országos vezetőtestülete 11 támogató és 14 ellenszavazattal elvetette a párt struktúrájának és működésének módosítását célzó tervezetét. Erről Ionuţ Moşteanu azt mondta: szabályzatellenes volt a pártelnök javaslata olyan bizottságok megalakítására, amelyben a civilt társadalom képviselői és szakemberek is helyet kapnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában