Koronavírus

2022.01.27. 18:43

Rafila: jövő héten újabb látványos fertőzésszám-növekedés várható

A következő két hétben tovább fog emelkedni a járványgörbe, véli az egészségügyi miniszter. Alexandru Rafila szerint jövő héten Kolozs megyében elérheti a 75 százalékot a Covid-osztályok telítettsége, ami a jelenléti oktatás felfüggesztését vonná maga után.

Forrás: gov.ro

Forras: gov.ro

Agerpres

A tárcavezető a csütörtöki kormányülés elején rámutatott, a hatóságok becslései szerint szombatig 30 ezer körüli új koronavírusos esetet fognak jegyezni naponta, aztán hétvégén kevesebbet tesztelnek, így az esetszám visszaesik 15-18 ezerre, majd jövő héten újabb látványos növekedés következik. "Négyessel kezdődő esetszámot sem lehet kizárni" - fogalmazott.

Rafila úgy véli, ez a tendencia kitart legalább február 10-éig, majd csökkenésnek indulnak a számok, és enyhülni fog a kórházakra nehezedő nyomás.

A miniszter beszélt arról is, hogy Kolozs megyében a legmagasabb, 68 százalékos a koronavírusos betegeknek elkülönített kórházi ágyak kihasználtsága. "Ha jövő héten ez az arány eléri a 75 százalékot, ez lehet az első megye az országban, ahol fel kell függeszteni a jelenléti oktatást" - magyarázta. Az intenzív terápiás ágyaknak körülbelül a 40 százaléka foglalt jelenleg Kolozs megyében - tette hozzá a tárcavezető. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában