Románia

2022.01.11. 14:14

Ioan Stan (PSD): A kormány 2022-re befagyasztotta a különnyugdíjakat

Forrás: psd.ro

Agerpres

 

A Szociáldemokrata Párt (PSD) időszerűtlennek tartja és nem fogja támogatni a bírák és ügyészek bérének és nyugdíjának 30 százalékkal való emelését, amit az igazságügyi miniszter kezdeményezett - jelentette ki kedden az alakulat Suceava megyei szenátora, Ioan Stan.

A törvényhozó rámutatott, a nyugdíjasok zöme mindössze 10 százalékos nyugdíjemelésben részesült januártól, márpedig a lakosság nagy részének sokkal kisebb jövedelme van, mint a bíráknak és ügyészeknek, így őket súlyosan érinti az energia- és az üzemanyagárak emelkedése előidézte általános drágulás.

Stan szerint érthetetlen, hogy miközben a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Florin Cîţu a különnyugdíjak eltörlése mellett érvel, pártjának igazságügyi minisztere nemcsak hogy fenntartja ezeket, de még emelni is tervezi, noha a szintén liberális párti Nicolae Ciucă vezette kormány korábban sürgősségi rendelettel befagyasztott minden különnyugdíjat 2022-re. A törvényhozó úgy véli a PNL-nek kötelessége magyarázattal szolgálni erre a "kettős beszédre".

A PSD azt a kormányprogramot akarja gyakorlatba ültetni, amelyet a parlament előtt is felvállaltak, és ebben nem szerepel a különnyugdíjak emelése - nyomatékosította a szenátor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában