Románia

2022.01.13. 14:11

Hossu: Javasoltuk a kormánynak, hogy a 2020 decemberi szinten maximálja az energiaárakat

Forrás: economica.net

Agerpres

 

Bogdan Hossu, az Alfa Kartell elnöke csütörtökön közölte, hogy a társadalmi párbeszéd Háromoldalú Érdekegyeztető Tanácsának ülésén azt javasolta, hogy a villamosenergia- és gázárakat a 2020. decemberi szinten maximálják.

"A felfordulás az árak liberalizációjából, az ezzel kapcsolatos egyértelmű szabályozás hiányából, de a jelenleg hatályos jogszabályok egy részének figyelmen kívül hagyásából, a rendszer ellenőrzésének és nyomon követésének hiányából indult ki. Az ármaximálás megoldaná azt a problémát is, hogy a nagy számlák által érintett polgárokat ne tegyük ki fölösleges utánajárásnak, idegeskedésnek" - mutatott rá Hossu a Victoria-palotában lezajlott ülésen, amelyen Nicolae Ciucă miniszterelnök is részt vett.

Elmondása szerint a kormányfő elemezni fogja a javaslatot, amellyel a munkáltatói szövetségek képviselői is egyetértettek.

A versenyfelügyeleti törvény 4. cikkelye értelmében az árakat maximálni lehet egy bizonyos szinten. Ideiglenes intézkedésről lenne szó, ami Hossu szerint legalább 6 hónapig lenne érvényben, de még jobb lenne az egy év, és ez idő alatt "a parlamentben lehet dolgozni a jogszabályon".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában