Románia

2022.01.15. 12:00

FRISSÍTVE | Bűnvádi eljárás indult a bukaresti rendőr ellen, aki halálra gázolt egy 13 éves lányt

Agerpres

 

FRISSÍTÉS

 

A bukaresti rendőrség vezetője felfüggesztette tisztségéből péntek este azt a rendőrt, aki csütörtökön egy gyalogátjárón a szolgálati autójával halálra gázolt egy 13 éves lányt.

Bogdan Berechet a sajtónak elmondta, azért hozta ezt a döntést, mert az ügyészség hatósági felügyelet alá helyezte a gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsított rendőrt, aki ellen bűnvádi eljárás van folyamatban.

Pontosította azt is, hogy a rendőr szolgálati ideje alatt, "de nem egy sürgős küldetés teljesítése közben" követte el a balesetet, és indokolatlanul kapcsolta be szolgálati gépkocsijának megkülönböztető fényjelzését.

Bogdan Berechet gyors eljárást ígért ebben az ügyben. "Hangsúlyoznám, nem történt semmilyen kísérlet a baleset eltussolására. Azt hiszem, a rendőrség a legérdekeltebb abban, hogy mielőbb tisztázódjon ez az ügy" - fogalmazott.

 

FRISSÍTÉS

 

Harminc napra hatósági felügyelet alá helyezte az ügyészség azt a bukaresti rendőrt, aki csütörtökön gyalogátjárón halálra gázolt a főváros első kerületében egy 13 éves lányt.

A gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsított rendőrt pénteken kihallgatta a vádhatóság. Kihallgatása után az ügyészek úgy döntöttek, hogy a gyanúsított szabadlábon védekezhet, de harminc napra hatósági felügyelet alá helyezték.

A vádhatóság korábbi közleménye szerint a baleset a rendőr szolgálati ideje alatt történt, de nem egy küldetés teljesítése közben, ezért indokolatlanul kapcsolta be hivatali gépkocsija megkülönböztető fényjelzését, amikor áthaladt a gyalogátjárón.

A fővárosi első kerületi bírósági ügyészség szóvivője, Radu Călin pénteken a sajtónak elmondta, hogy a rendőr a villogót bekapcsolva, a településeken megengedettnél nagyobb sebességgel hajtva, egy gyalogátjárón gázolta el a gyermeket. "A gyanúsított nem egy küldetés teljesítése közben száguldozott, és semmilyen mentség nincs a tettére" - tette hozzá.

A rendőr csütörtökön, Bukarest első kerületében két lányt gázolt el egy gyalogátjárón. Az egyik gyermek a helyszínen életét vesztette, a másikat kórházba szállították.

*

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával bűnvádi eljárás indult a rendőr ellen, aki csütörtökön halálra gázolt egy 13 éves lányt Bukarestben.

A fővárosi első kerületi bírósági ügyészség szóvivője, Radu Călin pénteken a sajtónak elmondta, hogy a szabadlábon lévő gyanúsítottat már kihallgatták.

A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőr a villogót bekapcsolva, a településeken megengedettnél nagyobb sebességgel hajtva, egy gyalogátjárón gázolta el a gyermeket. A gyanúsított nem egy küldetés teljesítése közben száguldozott, és semmilyen mentség nincs a tettére - tette hozzá.

A rendőr csütörtökön, Bukarest első kerületében két lányt gázolt el egy gyalogátjárón. Az egyik gyermek a helyszínen életét vesztette, a másikat kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában