Plagizálás

2022.01.18. 18:30

Elindították az eljárást Ciucă kormányfő doktori disszertációjának megvizsgálására

Agerpres

A bukaresti Nemzetvédelmi Egyetem (UNAp) kedd délután tájékoztatott, hogy Nicolae Ciucă miniszterelnök kérésére elkezdte az eljárást a 2003-ban általa megvédett, "A román hadsereg multinacionális műveletekben való részvételének dimenziója" című doktori disszertáció minőségi és tudományos etikai normáknak való megfelelésének ellenőrzésére.

A miniszterelnök kedden kérte fel a bukaresti Nemzetvédelmi Egyetem etikai bizottságát, hogy vizsgálja meg a 2003-ban megvédett doktori disszertációját.

Nicolae Ciucă a pressone.ro portálon megjelent tényfeltáró írásban közöltekre reagálva tette meg ezt a lépést. A cikk szerzője szerint a kormányfő 138 oldalas hadtudományi doktori disszertációjának legalább 42 oldalán plagizált.

A miniszterelnök közölte, hogy doktori dolgozatának témáját a nemzetközi küldetésekben katonaként szerzett személyes tapasztalataiból merítette, és a tudományos kutatás, illetve az elméleti értekezés mellé ezeket is belefoglalta "nyilvánvalóan önálló hozzájárulásként" a disszertációjába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában