Románia

2022.01.15. 18:40

Diáklányok szexuális bántalmazásának gyanújával letartóztattak egy tanárt és egy tanárnőt

Illusztráció

Agerpres

 

Vizsgálatot indít a Suceava megyei tanfelügyelőség a megye két települése, Costâna és Bosanci iskolájában, miután több kiskorú szexuális bántalmazásának gyanújával letartóztatták a két tanintézet egy-egy pedagógusát.

Az intézmény szombati közleménye szerint egy tanárt, Chiseliţă Vicenţiu Dragomirt és egy tanárnőt, Maria Podolacot helyezték harminc napos előzetes letartóztatásba. A tanfelügyelőség érthetetlennek nevezte és elítélte a két pedagógus magatartását.

Közlésük szerint jövő héten vizsgálatokat indítanak a két iskolában, és ellenőrzik a két gyanúsított tanév eleji pszichológiai tesztelésének eredményeit.

A Suceava megyei rendőrség szóvivője, Ionuţ Epureanu korábban szombaton arról számolt be, hogy előzetes letartóztatásba került két személy, akiket kiskorúak szexuális bántalmazásával gyanúsítanak. Egyikük egy 59 éves férfi, akit egy 14 éves lány szeméremsértő és provokáló magatartással vádolt, és azt állította, hogy szexuális ajánlatokat tett neki.

Az előzetes letartóztatásba vett nőt a rendőrségi szóvivő szerint három kiskorú lány szexuális bántalmazásával gyanúsítják. Ionuţ Epureanu elmondta, hogy pénteken házkutatást tartottak a lakásán, és a bizonyítékok alátámasztják azt a gyanút, hogy a gyermekek bántalmazása többször is megismétlődött. A nő életkorát nem közölte a szóvivő.

Erre az ügyre egyébként úgy derült fény, hogy a gyanúsított a rendőrséghez fordult, miután ismeretlenek a múlt hónap közepén felgyújtották az autóját. A szálak egy férfihoz - két kislány apjához - vezettek, aki így bosszulta meg azt, hogy a nő szexuálisan bántalmazta a gyermekeit - tájékoztatott a rendőrségi szóvivő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában