Románia

2022.01.19. 09:37

Cîţu: A kormányfő közölte, hogy elküldte doktori dolgozatát ellenőrzésre egy bizottságnak

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Nicolae Ciucă miniszterelnök biztosította róla, hogy elküldte doktori dolgozatát ellenőrzésre egy bizottságnak - jelentette ki kedd este a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

Florin Cîţu a Digi 24 televíziónak elmondta, Nicolae Ciucă szót kért a párt vezetőtestületének keddi ülésén, ismertette a doktori disszertációja kapcsán előállt helyzetet, illetve közölte azt is, hogy elküldte a dolgozatot egy bizottságnak, hogy vizsgálja meg a plágiumvádakat.

Kérdésre válaszolva a liberális pártelnök rámutatott, nem gondolja úgy, hogy ez az ügy sebezhetővé tenné a pártot, de hangsúlyozta, a kormányfőnek kötelessége mielőbb tisztázni az ellene felhozott vádakat.

Nicolae Ciucă miniszterelnök kedden felkérte a bukaresti Nemzetvédelmi Egyetem (UNAp) etikai bizottságát, hogy vizsgálja meg a 2003-ban megvédett doktori disszertációját.

A miniszterelnök a pressone.ro portálon megjelent tényfeltáró írásban közöltekre reagálva tette meg ezt a lépést. A cikk szerzője szerint a kormányfő 138 oldalas hadtudományi doktori disszertációjának legalább 42 oldalán plagizált.

A kormányfő szerint a plágiumvádak alaptalanok, és ez szerinte bármelyik helyesen használt plágiumkereső módszerrel kimutatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában