Románia

2022.01.11. 16:20

Cioloş a PNRR-be foglalt projektek objektív és átlátható módon történő megvalósítását kérte

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Az országos helyreállítási tervbe (PNRR), illetve az Anghel Saligny közművesítési programba foglalt projektek objektív és átlátható módon való gyakorlatba ültetését kérte Nicolae Ciucă kormányfőtől Dacian Cioloş egy keddi találkozón, amelyen hat USR-s polgármester is részt vett.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke a találkozó után nyilatkozott a sajtónak, leszögezve, pártja meg akar bizonyosodni róla, hogy a projektek az Európai Bizottsággal kötött megállapodás szerint fognak megvalósulni a PNRR keretében. Az USR akkor is "objektív és átlátható" megközelítést támogatott a PNRR és már programok végrehajtása kapcsán, amikor még kormányon volt, és ez a célkitűzése most sem változott - szögezte le Cioloş.

Hozzátette, az Anghel Saligny közművesítési programról is beszéltek a kormányfővel, amellyel kapcsolatban szintén objektív kritériumokat kértek, a beruházások világosan meghatározott feltételrendszer alapján történő rangsorolását és odaítélését.

"A kormányfő biztosított minket, hogy pont ez a szándéka, és remélem, hogy a koalíciós vezetés csúcsán politikai támogatást is kap, hogy a pénz elosztásának módja átlátható legyen, és aztán nyilvánvalóan kövessék is beruházásokat, hogy azok megvalósuljanak" - mondta az USR elnöke.

Nyomatékosította, mivel ezeknek a beruházásoknak a közösségek és a polgárok szükségleteit kell szolgálniuk, alakulata soha nem fogja támogatni a pénzforrások kizárólag politikai kritériumok alapján történő elosztását, mint ahogy azt a gyakorlatot sem, hogy az illetékes hatóságok nem követik nyomon az összegek felhasználását, a projektek megvalósítását, és ezzel rengeteg közpénz elherdálását támogatták.

A miniszterelnöknek bemutatták néhány olyan önkormányzat helyzetét is, amelyek számláit a korábbi polgármesterek által elkövetett törvénytelenségek miatt zárolták, és ezek a közösségek most nem férhetnek hozzá a beruházásokhoz, a közpénzekhez, ez pedig "nem tisztességes" - számolt még be Cioloş.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában