Árnövekedések

2022.01.05. 08:33

Ciolacu szerint másik jogszabályra lenne szükség az áram- és gázszámlák kompenzálására

Marcel Ciolacu szociáldemokrata elnök szerint az energia- és gázszámlák kompenzálásának más módját kellene megtalálni a kormánykoalícióban, mert a jelenlegi törvény nem hatékony és nem kivitelezhető.

Agerpres

A Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője az Antena 3 tv-csatornának nyilatkozva fejtette ki ezt kedd este arra a kérdésre, hogy a kormánykoalícióban megtalálták-e a megfelelő eszközt arra, hogy a lakosság megbirkózzon az áram- és gázár növekedésével.

'Véleményem szerint az ármaximálásról és a számlák kompenzálásáról szóló törvény nem hatékony, és nem lehet gyakorlatba ültetni. Minél hamarabb össze kellene ülnünk a koalícióban, hogy kidolgozzunk egy másik jogszabályt, amit vagy felelősségvállalással fogadunk el, vagy rendkívüli parlamenti ülésszakot hívunk össze' - mondta Ciolacu.

Szerinte a jelenlegi törvény a magánszemélyeknek és a romániai vállalatoknak sem előnyös, mert az utóbbiak a jelen árak mellett nem versenyképesek, és előbb-utóbb elbocsátások fognak következni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában