Románia

2022.01.27. 13:59

Arafat szerint nem aggasztó a jelenlegi járványhelyzet

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Nem tartja aggasztónak a romániai járványhelyzetet Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője, de úgy véli, hogy két-három hétig fokozott óvatosságra van szükség.

Arafat csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, a megfertőződések jelenlegi helyzete nem aggasztó, de "óvatosságot igényel a következő két-három hétben", amikor az ötödik hullám várhatóan tetőzni fog, majd lassan visszaesik az új esetek száma.

Arafat pozitívumként könyvelte el, hogy az omikron-variáns okozta megbetegedés kevésbé súlyos, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy továbbra is be kell tartani az elővigyázatossági szabályokat, főleg a maszkviselést. Megismételte, hogy az oltás véd a betegség súlyos, intenzív terápiás kezelést igénylő vagy éppen halálos kimenetelű formáitól. A szakember azt is elmondta, a koronavírus delta-variánsának elterjedtsége várhatóan csökkenni fog, az omikron veszi át a domináns szerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában