Románia

2022.01.20. 16:21

Arafat: Jelenleg nem lehet szó a COVID-19 terjedésének korlátozására hozott intézkedések feloldásáról

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Jelenleg nincs és nem is lehet szó a COVID-19 terjedését fékezni hivatott intézkedések feloldásáról, sőt, továbbra is nagy óvatosságra és figyelemre van szükség, mivel a fertőzések száma még nem tetőzött, és nem tudni azt sem, milyen hatásai lesznek még a növekedésnek - jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.

Raed Arafat hangsúlyozta, azok az európai országok, amelyek a korlátozások részleges vagy teljes feloldásáról döntöttek, a koronavírus-pandémia egy másik szakaszában vannak, a napi több százezer megbetegedést előidéző hullám náluk már lecsengett, csökkentek az esetszámok. Romániában pedig most vannak felfutóban, nem lehet szó a korlátozások feloldásáról, hazánkban egyébként is sokkal lazábbak ezek a megszorítások, mint sok más, teljes zárlatot elrendelő országban - érvelt a belügyi államtitkár.

Nyomatékosította azonban, hogy szigorítani sem akarnak a korlátozásokon.

Arafat szerint ugyanakkor továbbra is szükség van arra az intézkedésre, amely értelmében bizonyos intézményekbe, gazdasági egységekbe csak Covid-igazolvánnyal lehet belépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában