Románia

2022.01.05. 15:14

A gazdasági szereplők tevékenységük felfüggesztését kockáztatják

Forrás: digi24.ro

Agerpres

 

Raed Arafat, az országos katasztrófavédelem vezetője arra figyelmeztette szerdán a gazdasági szereplőket, hogy tevékenységük felfüggesztését kockáztatják, ha a munkaközösség nem tartja be az egészségügyi óvintézkedéseket, és emiatt sokan megfertőződnek a munkahelyen.

Arafat kifejtette, más országok példája alapján fennáll a veszély, hogy bizonyos vállalkozások (például vendéglők, üzletek) kénytelenek lesznek bezárni, mert alkalmazottaiknak karanténba kell vonulniuk. Az országos vészhelyzeti bizottság ennek kivédésére azt javasolja, hogy alkalmazottaikkal szigorúan tartassák be az egészségügyi óvintézkedéseket, többek közt a maszkviselésre vonatkozó szabályt.

A CNSU ugyanakkor lehetővé teszi a létfontosságú intézmények vezetői számára, hogy tesztelést és FFP2 maszk viselését tegyék kötelezővé zsúfolt helyeken, például konferencia- vagy gyűléstermekben.

Ilyen létfontosságú intézmény például az atomerőmű, amely esetében megengedhetetlen, hogy a létesítmény mérnökök vagy munkások karanténba vonulása miatt felfüggessze tevékenységét - magyarázta Arafat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában