Románia

2021.12.22. 16:24

Tüntetés: hatósági felügyelet alá helyeztek két személyt

Forrás: Agerpres

Agerpres

 

Hatósági felügyelet alá helyezett szerdán a bukaresti ötödik kerületi bírósági ügyészség két személyt, akik a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetése elleni keddi tüntetés idején behatolt a parlament épületének udvarába.

Kihallgatásuk után egyikük azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az "alkotmányos jogát gyakorolva" hatolt be az udvarra. Aurelian Gheorghe arra hivatkozott, hogy a Covid-igazolvány bevezetése korlátozza a munkához való jogát. "Nem bántam meg semmit, vállalom azt az áldozatot és a további következményeket" - jelentette ki.

A másik gyanúsított közölte, hogy megtámadja a bíróságon a hatósági felügyelet alá helyezését. 'Nem rongáltam meg semmit, csak azt skandáltam, hogy >>Szabadságot!<<. Én csak tiszteletben tartottam az alkotmányt' - jelentette ki Cătălin Simion.

Arra a kérdésre, hogy kíván-e részt venni a továbbiakban is tüntetéseken, a férfi határozott igennel válaszolt.

A belügyminisztérium keddi közleménye szerint mintegy 1200 személy tüntetett kedden 8 óra és háromnegyed 11 között a parlament közelében a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetése ellen. Később, negyed 12 körül 200-300 személy felfeszítette a szenátus kapuját, és behatolt az intézmény udvarára. A behatolókat a kormányőrség az épület lépcsőjén feltartóztatta, majd kivezette az udvarról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában