Határátlépés

2021.12.15. 10:27

Szerdán fogadja el a kormány a beutazási nyomtatványról szóló sürgősségi rendeletet

Forrás: antena3.ro

Agerpres

 

Sürgősségi rendeletet fogad el a kormány a december 20-tól hatályba lépő új beutazási szabályokról - jelentette be a kabinet szerdai ülésének elején Nicolae Ciucă miniszterelnök.

A jogszabály tervezete szerint a Romániába érkező személyeknek a határátlépés előtt egy elektronikus beutazási formanyomtatványt kell kitölteniük. A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy a koronavírus terjedésének megfékezését szolgáló intézkedést 18 EU-tagállamban bevezették már, mert segíti a hatóságokat a járványügyi vizsgálatok lefolytatásában.

Nicolae Ciucă elmondta, hogy a formanyomtatványt a plf.gov.ro webcímen lehet majd kitölteni, határátlépéskor pedig fel kell majd mutatni a hatóságoknak. Hangsúlyozta, hogy a beutazó személyek adataihoz csak az egészségügyi igazgatóság erre feljogosított alkalmazottai férhetnek hozzá, kizárólag a járványügyi vizsgálat lefolytatásához.

A kormányfő közölte, hogy az adatok megkönnyítik a kapcsolatfelvélvételt azokkal a beutazókkal, akik az utazás alatt koronavírussal fertőzött személyekkel érintkeztek. A Különleges Távközlési Szolgálat által kidolgozott formanyomtatványt a repülővel, vonattal, gépkocsival és hajóval érkezőknek egyaránt ki kell tölteniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában