Költségvetés

2021.12.15. 15:07

Simonis: December 20-án kerül a román parlament elé az államháztartási törvény tervezete

Forrás: bzi.ro

Agerpres

 

A kormány december 20-án juttatja el a parlamentnek a jövő évi költségvetés tervezetét, és a plénum várhatóan december 24-én szavaz róla - közölte Alfred Simonis, a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőházi frakcióvezetője szerdán.

Simonis azt mondta, az államháztartási törvény parlamenti megvitatására általában egy hetet szánnak, de mivel jövő hét az ülésszak utolsó hete, ezért a törvényhozóknak ezúttal 4 nap alatt meg kell vitatniuk és el kell fogadniuk a tervezetet.

Ha a tervezet hétfőn a parlament elé kerül, kedd délig minden módosítási javaslatot be kell nyújtani a pénzügyi bizottságoknak.

December 22-én, szerdán reggel kezdődik a vita, és szándékaik szerint 24-éig sort kerítenek a szavazásra. Ha azonban december 20-án, hétfőn nem kerül a költségvetés a parlament asztalára, akkor vagy karácsony és szilveszter között, vagy januárban szavazhat róla a parlament - mondta Simonis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában