Támogatás

2021.12.10. 14:01

Összesen 105 önkormányzat kiadásainak fedezését támogatja 476,5 millió lejjel a kormány

Forrás: digi24.ro

Agerpres

A fejlesztési minisztérium javaslatára több mint 400 millió lejt utalt ki pénteki ülésén a kormány az önkormányzatoknak a távfűtéssel kapcsolatos adósságuk és a gyermekvédelemmel, illetve szociális szolgáltatásokkal kapcsolatos kiadásaik fedezésére, illetve a helyi beruházások finanszírozására.

A tárca közleménye szerint az összes megyei önkormányzat egyformán részesül egyenként 6,5 millió lejes támogatásban, az összegeket a legtöbb megyei önkormányzat a gyermekvédelemmel és a fogyatékkal élőknek nyújtott szociális szolgáltatásokkal kapcsolatos kiadásokra kérvényezte.

A kormányülésen elfogadott jogszabály értelmében az összes megyeszékhely egyenként 5 millió lejes támogatásban részesül, kivételt képez két erdélyi megye. Az közlemény által idézett Cseke Attila fejlesztési miniszter szerint Hunyad megyében Déva és Vajdahunyad is megkapja a támogatást, illetve Hargita megye esetében, mivel Csíkszereda már egy korábbi alkalommal részesült támogatásban, több helyi önkormányzat részesül, összesen 5 millió lejes finanszírozásban.

A 476.500.000 lejt így összesen 105 önkormányzat kapja meg év végéig. A finanszírozásból a fent említett költségtételek mellett a felgyűlt adósságokat, folyó költségeket és a pályázati önrészt is fedezhetik az önkormányzatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában